Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost
Recept på krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost. Försommarsallad gör tacon lite krispigare och grönare.
Ingredienser
10
personer
-
1 huvud
isbergssallad
- litet
-
250 g
spetskål
-
1
gurka
- stor
-
2 knippor
rädisor
Dressing
-
1 knippa
salladslök
-
3 msk
lime
- pressad
-
2 msk
olivolja
-
0,5 msk
agavesirap
-
1 tsk
flingsalt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
2 pkt
getost
- eller fetaost (à 150 g)
Gör så här
-
Dressing: Finstrimla sallads-löken. Vispa ihop limesaft, olja, sirap, salt och peppar. Vänd ner löken i dressingen.
-
Fintrimla sallad och kål. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Ansa och riv rädisorna grovt på rivjärn.
-
Blanda sallad och grönsaker i en skål. Blanda i dressingen strax före serveringen.
-
Riv osten grovt på rivjärn och servera bredvid.