Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost

Recept på krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost. Försommarsallad gör tacon lite krispigare och grönare. 

Petra Lindstrand
Krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost
Recept på krispig sallad med lime- och agavedressing och riven getost. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallad - litet
  • 250 g spetskål
  • 1 gurka - stor
  • 2 knippor rädisor

Dressing

  • 1 knippa salladslök
  • 3 msk lime - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk agavesirap
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 pkt getost - eller fetaost (à 150 g)

Gör så här

  1. Dressing: Finstrimla sallads-löken. Vispa ihop limesaft, olja, sirap, salt och peppar. Vänd ner löken i dressingen. 

  2. Fintrimla sallad och kål. Skiva  gurkan tunt, gärna på mandolin. Ansa och riv rädisorna grovt på rivjärn. 

  3. Blanda sallad och grönsaker i en skål. Blanda i dressingen strax före serveringen. 

  4. Riv osten grovt på rivjärn och servera bredvid.

Vad tyckte du om receptet?