Krasse- och rucolacrème

Recept på krasse- och rucolacrème. Krämig, lite aioliliknande dressing passar perfekt till fisk och potatis.
Petra Lindstrand
Recept på krasse- och rucolacrème.
Recept på krasse- och rucolacrème. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 70 g rucola
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 msk balsamvinäger - vit
  • 1 msk vatten
  • 1,5 ask smörgåskrasse - + 0,5 ask
  • 4 dl rapsolja - neutral
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg rucola, äggulor, senap, vinäger och vatten i en mixerkanna. Klipp i 1 1/2 ask krasse.

  2. Mixa ner oljan lite i taget. Krydda med salt och peppar. Häll upp i skål. Klipp över 1/2 ask krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!