Krämiga chokladformar

Världens godaste efterrätt med choklad, knapriga nötter och bär. Alla kommer vilja ha receptet!
Petra Lindstrand
Chokladformar krämiga
Chokladformar krämiga Foto: Ulrika Pousette

Krämiga chokladformar

  • 100 g mörk choklad - mörk (60-65%)
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kokosflingor
  • 1 dl nötter - kanderade eller mandel (finns som lösvikt)

Bärfluff

  • 250 g röda bär - t.ex jordgubbar, hallon
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chokladen. Smält den med smör i mikro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmör och 2 msk kokos.

  2. Fördela smeten i smorda formar, à ca 1 1/2 dl. Grovhacka nötterna och strö dem och 1 msk kokos över smeten. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.

  3. Mosa bären grovt. Vispa grädden med vaniljsocker. Blanda ner bären i grädden. Toppa formarna med det och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!