Krämig torsk på ratatouille

Recept på krämig torsk på ratatouille garneras gärna med oregano eller timjan.

Krämig torsk på ratatouille
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskfilé - (à 125 g)
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 paprikor - i olika färger
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g färskost - med vitlökssmak
  • 3 dl couscous
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Ansa och skär zucchinin i tärningar. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Fräs löken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare ca 3 min. Häll över tomaterna och tillsätt tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 10 min.

  3. Häll över grönsaksröran i en ugnssäker form. Lägg torskbitarna på röran och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka osten på fisken.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är genomkokt och osten har fått lite färg.

  5. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner 1 msk olja. Servera couscousen till fisk och grönsaksröra.

Vad tyckte du om receptet?