Krämig tonfiskpasta med rucola

Krämig tonfiskpasta med rucola är perfekt i matlådan. Sardeller ger pastan perfekt sälta.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex castellane
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 6 sardellfiléer
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 burkar tonfisk - i vatten (à 200 g)
  • 100 g rucola
  • 4 tomater
  • olivolja
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöken. Fräs lök, vitlök och sardeller i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll på grädden och låt koka upp. Krydda med 2 krm peppar.

  3. Låt tonfisken rinna av. Hacka hälften av rucolan. Tärna tomaterna.

  4. Låt pastan rinna av. Vänd ner den, tonfisk, hackad rucola och ­tomater i såsen. Toppa med resterande rucola och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!