Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika

Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika passar bra på midsommarbordet. Kummin och basilika är goda smaksättare till sillen. Äpplet ­friskar upp.

Mattias Larsson
Krämig sill smaksatt med kummin, äpple och basilika
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 äpple - syrligt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk basilika - finstrimlad
  • 1 tsk kummin - krossad
  • 2 krm salt
  • 6 potatisar - små kokta

Garnering

  • basilika
  • kummin

Gör så här

  1. Häll av sillfiléerna och skär dem i cm-stora bitar. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, basilika och kummin. Vänd ner äpplet och krydda med salt. Blanda i sillen. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Halvera potatisarna och lägg dem på ett fat med snittytan uppåt. Lägg på sillen och garnera med basilikablad och kummin.

Vad tyckte du om receptet?