Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino

Recept på krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden.

Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g pasta - t ex rörpasta
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g rucola - + 40 g
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 8 sardeller
  • 4 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 burkar grillade kronärtskockor - (à 290 g), t ex Fontana
  • 100 g pecorino

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.

  2. Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan.

  3. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med 1/2 tsk flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!