PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!
Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
Recept på krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden.
Ingredienser
-
500 g
pasta
- t ex rörpasta
-
4 dl
turkisk yoghurt
-
100 g
rucola
- + 40 g
-
1
vitlöksklyfta
- liten
-
8
sardeller
-
4 msk
kapris
-
2 msk
olivolja
-
2 krm
flingsalt
- + 1/2 tsk
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 burkar
grillade kronärtskockor
- (à 290 g), t ex Fontana
-
100 g
pecorino
Gör så här
-
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.
-
Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan.
-
Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med 1/2 tsk flingsalt.