Krämig räkpasta med färskost och dill

Lättlagat recept på pasta som lagas i en form. Pastan ska inte rinna av utan den blandas tillsammans med vattnet som är kvar med färskost och bildar då en krämig och god pastarätt.
Krämig räkpasta med färskost och dill
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 300 g pasta - med 10 minuters koktid, t ex strozzapreti
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 knippa dill
  • 200 g färskost med pepparrot
  • 300 g räkor - skalade, i lag eller frysta och tinade
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Koka upp vatten och salt i en låg vid panna. Tillsätt pastan och låt koka utan lock ca 10 min. Blanda i ärterna när ca 2 min återstår av koktiden.

  3. Hacka dillen, spara lite till garnering. Blanda ner färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i dill och räkor och krydda med peppar. Garnera med den sparade dillen.

Vad tyckte du om receptet?

Testa också vår enkla lasagne med fetaost och zucchini