Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krämig räkpasta med färskost och dill i en kastrull

Lättlagat recept på pasta som lagas i en kastrull eller vid panna. Pastan ska inte rinna av utan den blandas tillsammans med vattnet som är kvar med färskosten och bildar då en krämig och god pastarätt.

Krämig räkpasta med färskost och dill i en kastrull
Krämig räkpasta med färskost och dill i en kastrull
Krämig räkpasta med färskost och dill i en kastrull
Lättlagad räkpasta med färskost Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 300 gpasta- med 10 minuters koktid, t ex strozzapreti
  • 1 lvatten
  • 1 tsksalt
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 1 knippadill
  • 200 gfärskost med pepparrot
  • 300 gräkor- skalade, i lag eller frysta och tinade
  • 2 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Koka upp vatten och salt i en låg vid panna. Tillsätt pastan och låt koka utan lock ca 10 min. Blanda i ärterna när ca 2 min återstår av koktiden.

  3. Hacka dillen, spara lite till garnering. Blanda ner färskosten i pannan och rör tills den smält. Blanda i dill och räkor och krydda med peppar. Garnera med den sparade dillen.

Vad tyckte du om receptet?

Testa några fler allt i ett-pastarätter här: