Krämig potatissallad med gräslök, rödbetor och rädisor

Krämig potatissallad med gräslök, rödbetor och rädisor har peppriga toner och fin sälta vilket ger härlig smak till den svenska färskpotatisen.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 250 g rädisor
  • 450 g rödbetor - späda

Dressing

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl majonnäs - gärna Hellmann's

Garnering

  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Dressing: Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser utom majonnäsen i en mixer och mixa till en slät sås. Blanda ner majonnäsen. Ställ dressingen kallt.

  2. Skrapa potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna. Skiva potatisen.

  3. Ansa rädisorna och skala rödbetorna. Skiva rädisor och rödbetor tunt på mandolin. Blanda potatis, rädisor, rödbetor och dressing. Toppa med klippt krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!