Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Krämig potatissallad med basilika

Krämig potatissallad med färsk lök och vita bönor i basilikacrème. Den somriga potatissalladen smakar gott till nygrillad fisk eller kött.

Mattias Larsson
Krämig potatissallad med basilika
Krämig potatissallad med basilika
Krämig potatissallad med basilika
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 tsk citron - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 500 g färskpotatis - kokt, kall
  • 250 g vita bönor - kokta

Garnering

  • 1 lök - färsk
  • 0,5 dl pinjenötter - rostade

Gör så här

  1. Mixa äggulor, citronsaft, senap och basilika i en mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock crème. Rör i vattnet och krydda med salt.

  2. Skiva potatisen. Blanda potatis och bönor. Vänd i drygt hälften av basilikacrèmen, resten sparas i en burk i kylen. Gott att ha som dressing till sallader eller till grillat.

  3. Ansa och strimla löken. Strö lök och pinjenötter över salladen och servera.

Vad tyckte du om receptet?