Krämig pastasås med räkor

Pasta fusilli med en smarrig räksås med morötter, fänkål och purjolök.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 g pasta - fusilli
  • 750 g räkor
  • 2 morot
  • 0,5 fänkål
  • 1 purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl räkfond - se separat recept
  • 2 dl matlagningsgrädde - eller vanlig grädde
  • 0,5 - 1 dl pastavatten - kokande
  • salt - peppar

Till garnering

  • 2 msk dill - hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara 1 dl av pastavattnet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

  2. Skala räkorna. Skala och skär morötterna i tändsticksstrimlor. Skiva fänkålen tunt. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs morötter, fänkål och purjolök i en gryta med olja, tills grönsakerna mjuknar, cirka 3 minuter.

  3. Strö över mjölet och späd med räkfond, grädde och pastavatten. Koka såsen 3 minuter. Vänd ner räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och servera i en varm serveringsskål. Garnera med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på räkfond hittar du här!

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök