Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

Pastasalladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med peston.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 500 g pasta - penne
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kyckling - grillad
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 1 purjolök - liten
  • 2 röda paprikor
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 sats pesto - se recept

Pesto:

  • 1 kruka basilika
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 100 g parmesanost - riven
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt

Garnering:

  • 25 g salladsskott - färska

Recept: Krämig pastasallad med kyckling och fetaost

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.

  2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.

  3. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar.

  5. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost. Krydda med salt och peppar. Blanda i peston. Garnera med salladsskott och oregano.

Pesto

  1. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i oljan. Blanda ner parmesanosten. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!