Krämig örtsill

Ljuvlig, krämig sill kryddad med hackade, färska örter. Knäckebröd, lagrad ost och rädisor är gott att äta till.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - 5-minuterssill
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl färska örter - till exempel basilika, oregano och gräslök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta - skalad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - malen

Till garnering

  • gräslök
  • persilja

Tillbehör

  • ev rädisor - lagrad ost, knäckebröd

Gör så här

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar och lägg i en skål.

  2. Blanda majonnäs och gräddfil.

  3. Mixa örterna och vitlöken. Tillsätt majonnäs- och gräddfilsblandningen och mixa ihop såsen. Blanda i salt och peppar.

  4. Blanda örtsåsen och sillbitarna i skålen.

  5. Garnera med gräslök och persilja.

  6. Servera gärna sillen med knäckebröd, lagrad ost och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök