Krämig nässelpolenta med sparris

Krämig nässelpolenta med sparris ska serveras direkt, rykande varm, då har den perfekt krämig konsistens.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 l nässlor
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 2,5 dl polenta - majsgryn
  • 1 msk örter - hackade, t ex rosmarin, basilika och timjan
  • 50 g parmesan - riven + 25 g
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 sparrisar - gröna

Garnering

  • bladpersilja
  • timjan

Gör så här

  1. Rensa och skölj nässlorna noga. Grovhacka dem. Koka nässlorna i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och krama ut allt vatten.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull 2–3 min. Häll i vatten och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt koka upp. Rör i polentan och låt sjuda ca 15 min. Rör ner nässlor, örter och 50 g parmesan. Krydda me salt och peppar.

  3. Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Toppa polentan med sparris och garnera med 25 g parmesan samt kryddgrönt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!