Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Krämig nässelpolenta med sparris

Krämig nässelpolenta med sparris ska serveras direkt, rykande varm, då har den perfekt krämig konsistens.

Krämig nässelpolenta med sparris
Krämig nässelpolenta med sparris
Krämig nässelpolenta med sparris
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 l nässlor
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 2,5 dl polenta - majsgryn
  • 1 msk örter - hackade, t ex rosmarin, basilika och timjan
  • 50 g parmesan - riven + 25 g
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 sparrisar - gröna

Garnering

  • bladpersilja
  • timjan

Gör så här

  1. Rensa och skölj nässlorna noga. Grovhacka dem. Koka nässlorna i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och krama ut allt vatten.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull 2–3 min. Häll i vatten och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt koka upp. Rör i polentan och låt sjuda ca 15 min. Rör ner nässlor, örter och 50 g parmesan. Krydda me salt och peppar.

  3. Skär sparrisen i mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Toppa polentan med sparris och garnera med 25 g parmesan samt kryddgrönt.

Vad tyckte du om receptet?