Krämig misodressing

Krämig misodressing är god som vardagsdressing till grönsallad eller till nyskördade, ångade grönsaker. Tahini och miso blir förvånansvärt gott tillsammans.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 msk miso
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk citron - pressad, eller yuzu
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Rör ihop miso, tahini, vatten, citronsaft, vinäger och ingefära.

  2. Vispa ner oljan i en fin stråle. Dressingen håller ca 1 vecka i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!