Krämig laxpasta med räkor och dill

Härlig pasta med färsk lax i en krämig sås på grädde, fänkål, dill och en skvätt vitt vin.

Mitt Kök
Krämig laxpasta med räkor och dill
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 400 g lax
  • 1 purjolök
  • 1 fänkålshuvud
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl dill - hackad färsk
  • 1 bladspenat - färsk
  • 350 g pasta - till exempel tagliatelle
  • 200 g räkor - skalade färska
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar.

  2. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål.

  3. Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut.

  6. Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. Vänd in räkor och gräslök, smaka av med salt och peppar.

  7. Servera med en citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök