Krämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragon

Krämig kycklingtagliatelle. Dragon, citron, grädde och vitt vin ger pastarätten en god fyllig smak.

Anna Wendt
Krämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragon
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g pasta - t ex fettuccine på sojabönor
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök - liten
  • 2 vitlöksklyfta - liten
  • 2 portabellosvampar
  • 4 dragonkvistar
  • 0,5 citron
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 msk kycklingfond - konc

Tillbehör

  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär svampen i bitar. Repa dragonbladen från kvistarna och finhacka bladen. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Stek kycklingen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp den på ett fat.

  3. Fräs lök, svamp och dragon i 1 msk smör 2–3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut.

  4. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt crème fraiche, grädde, citronskal, senap och fond och låt sjuda ca 3 min. Blanda ner kycklingen.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1 dl. Blanda pastan med såsen och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet. Servera med massor av nyriven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Bönpasta - pasta på bönor, ärtor och linser

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!