Krämig kycklinggratäng

Kyckling, champinjoner och lite sting från sambal och mango chutney - riktigt fin kombination! En superenkel och krämig kycklinggratäng som älskas av det flesta. Perfekt att laga när ni är många, eller att göra matlådor på. Mums!
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - à 125 g eller 1 grillad kyckling
  • 1 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl ost - riven

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 200°. Strimla kycklingfiléerna. Eller ta bort skinn och ben från den grillade kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. 

  3. Stek kycklingen i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprika och champinjoner och stek ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och peppar. 

  4. Lägg kyckling, paprika och svamp i en smord ugnssäker form.

  5. Blanda ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, soja och sambal oelek. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min. Servera gratängen med ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök