Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle

Krämig kyckling­gratäng med bacontärningar och tagliatelle.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 förp bacontärningar - à 140 g
  • 200 g champinjoner
  • 6 schalottenlökar
  • 2 paprikor - röd och gul
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Sås

  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl vitt vin - torrt

Till garnering och servering

  • 500 g tagliatelle
  • 2 msk persilja - hackad
  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor och lägg i en stor ugnsfast form. Salta och peppra.

  2. Skär champinjonerna i kvartar, skala och skär löken i klyftor, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Stek bacontärningarna i het stekpanna – ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs grönsakerna i stekpannan med smör, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Fördela bacon och 3⁄4 av grönsakerna i formen, spara resten till garnering.

  3. Vispa samman crème fraiche, kycklingfond, majsstärkelse, fransk senap och vitt vin i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll över såsen och rör om i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

  4. Koka tagliatelle i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Garnera med resten av de frästa grönsakerna och hackad persilja. Servera med kokt tagliatelle och riven parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!