Krämig key lime rulltårta

Det här är en rulltårta med krämig och mjuk fyllning. Vill du ha den fastare, låt kakan vila i kylskåp i 2–3 timmar före servering.

Lena Söderström
Krämig key lime rulltårta
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

Rulltårtsbotten

  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk limesaft - färskpressad + 1 msk vatten (om vanlig botten endast 3 msk vatten eller 3 msk citronsaft)

Fyllning

  • 3 msk kondenserad mjölk - med socker
  • 3 msk limesaft
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl lime- och lemon curd

Till garnering

  • florsocker
  • 1 lime - finrivet skal, ekologisk eller vältvättad

Gör så här

  1. Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på ett bord och strö över 3 msk av sockret i ett tunt lager.

  3. Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd gärna elvisp.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj pulver och vänd dem (för hand) i äggvispet tills allt blandas. Häll i vattnet och blanda till en slät smet.

  5. Utbakning: Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 × 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg.

  6. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet som kakan gräddats på.

  7. Fyllning: Blanda ihop kondenserad mjölk och limesaft. Vispa ihop cream cheese och socker. Blanda i mjölk och limesaftblandningen.

  8. Rulla ut kakan och lägg den på bakplåtspapperet. Bred ut ett lager curd över kakan. Klicka över limekrämen och bred ut den försiktigt över curden. Rulla ihop rulltårtan med hjälp av papperet. Garnera med siktat florsocker och limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök