Krämig kasslergratäng med pasta - allt i en form

Recept på pastagratäng med kassler. Enkelt och gott! Kasslergratäng passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in. Det här receptet är en slags macaroni and cheese med dijonsenap och kassler.

Krämig kasslergratäng med pasta - allt i en form
Foto: Helén Pe

Kasslergratäng

  • 300 g makaroner - stora, t ex lumacone
  • 175 g prästost - 17 %
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 6 dl mjölk - 1,5 %
  • 2 msk dijonsenap
  • 300 g kassler
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk smör

Sallad med dressing

  • 150 g sallad - blandad
  • 2 tomater
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ner senap och ost, spara ca 1 dl till gratinering. Krydda med salt och nymald svartpeppar.

  2. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i smör i en stekpanna. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord ugnssäker form och strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Sallad med dressing: Blanda olivolja, vatten, vinäger och dijonsenap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till kasslergratängen.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på fler recept med kassler? Se några av våra favoriter här:

Läs mer: 

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker