Krämig kasslergratäng med pasta - allt i en form

Enkelt och gott! Kasslergratäng passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in.
Foto: Helén Pe

Kasslergratäng

  • 300 g makaroner - stora, t ex lumacone
  • 175 g prästost - 17 %
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 6 dl mjölk - 1,5 %
  • 2 msk dijonsenap
  • 300 g kassler
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk smör

Sallad med dressing

  • 150 g sallad - blandad
  • 2 tomater
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ner senap och ost, spara ca 1 dl till gratinering. Krydda med salt och nymald svartpeppar.

  2. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i smör i en stekpanna. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord ugnssäker form och strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Sallad med dressing: Blanda olivolja, vatten, vinäger och dijonsenap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till kasslergratängen.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!