Krämig pasta med kantareller

Recept på krämig kantarellpasta. Inget krångel, bara enkelt och underbart gott!
Sophie Berlin
Recept på en krämig pasta med kantareller.
Recept på en krämig pasta med kantareller. Foto: Anna Skoog

Krämig kantarellpasta

  • 500 g kantareller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk timjan - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 400 g pasta - t ex rigatoni
  • 200 g chèvreost
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 dl pastavatten
  • 1 dl bladpersilja - grovhackad

Gör så här

  1. Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken.

  2. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra.

  3. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop.

  5. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!