Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Krämig hjortronsill

Recept på sill med smak av hjortron och prästost. Såsen med gräslök och prästost spelar huvudrollen i den goda sillinläggningen. Du kan också använda västerbottensost eller annan ost med mycket smak.

Lena Söderström
Krämig hjortronsill
Krämig hjortronsill
Krämig hjortronsill
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 - 4 5-minuterssill - hela filéer, 1 förp à 420 g
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1,5 dl prästost - finriven
  • 1 dl hjortronsylt - fast eller lättsockrade frysta och tinade hjortron

Gör så här

  1. Ta upp sillen på en skärbräda och klappa den torr med t ex hushållspapper. Skär sillen i bitar.

  2. Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Klipp och blanda i gräslöken. Blanda i osten. Vänd ner sillen och blanda försiktigt.

  3. Varva sill och hjortron i en burk. Förslut och ställ i kylskåp 3-4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök