Krämig hjortronsill

Recept på sill med smak av hjortron och prästost. Såsen med gräslök och prästost spelar huvudrollen i den goda sillinläggningen. Du kan också använda västerbottensost eller annan ost med mycket smak.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 - 4 5-minuterssill - hela filéer, 1 förp à 420 g
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1,5 dl prästost - finriven
  • 1 dl hjortronsylt - fast eller lättsockrade frysta och tinade hjortron

Gör så här

  1. Ta upp sillen på en skärbräda och klappa den torr med t ex hushållspapper. Skär sillen i bitar.

  2. Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Klipp och blanda i gräslöken. Blanda i osten. Vänd ner sillen och blanda försiktigt.

  3. Varva sill och hjortron i en burk. Förslut och ställ i kylskåp 3-4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!