Krämig grön currysoppa

Grön currypasta är en kryddblandning som innehåller bland annat koriander, vitlök, ingefära och chili. Du hittar den på asiatiska hyllan eller i asiatiska butiker. Styrkan kan variera mellan sorterna. Smaka dig fram.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk ingefära - finhackad, färsk
  • 2 vitlök - klyftor, hackade
  • 1 msk smör
  • 2 msk currypasta - grön
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl grädde - mellan- eller visp
  • 1 citrongräs
  • 1 lime - rivet skal
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 stjärnanis

Tillbehör

  • 250 g kycklingfilé
  • 4 salladslökar
  • 200 g sockerärter
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. 1.Hetta upp smöret i en gryta och fräs försiktigt hackad ingefära och vitlök, tillsätt currypastan och låt den fräsa med en kort stund. 2.Tillsätt vatten, buljongtärningar, kokosmjölk och grädde. 3.Ta av citrongräsets yttersta blad och krossa den nedre, tjocka delen och lägg i soppan, limeskal, limesaft och stjärnanis. Låt soppan koka utan lock i ca 10 min.

  2. Tärna kycklingfiléerna i små tärningar, skölj och strimla salladslök och sockerärter på en annan skärbräda.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen runt om tills den är genomstekt. Vänd i salladslök och sockerärter och låt fräsa med 2 min. Fördela fräset i 4 skålar. Sila soppan och häll den över fräset i varje skål. Servera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!