Krämig färskpotatissallad med ärtskott

Ärtskotten tillför lite krispighet till salladen. Hittar du inga är det också gott med färska sockerärter i bitar. Det går även bra utan.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis - små
  • 50 g ärtskott

Dressing

  • 2 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk schalottenlök - finhackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk anjovisfilé - hackad
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Halvera stora potatisar.

  2. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 2 min. Spola äggen med kallt vatten och gröp ur dem med en sked i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, utom crème fraichen, och mixa med mixerstav.

  3. Häll 3/4 av dressingen över potatisen. Låt stå kallt ca 30 min.

  4. Rör ihop resten av dressingen med crème fraiche och vänd ned i potatisen strax före servering. Strö över ärtskotten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!