Krämig currysill

Krämig currysill passa bra på påskbordet. Curryn fräses i smör för att få fram den goda smaken. Använd en chutney som har mild smak.
Petra Lindstrand

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk curry
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 msk mango chutney
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll av sillen, torka den med hushållspapper och skär den i sneda skivor.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i medelvarm panna tills löken blivit mjuk. Tillsätt curryn och låt fräsa med 1 minut. Låt kallna.

  3. Rör ihop sill, lökfräs, majonnäs, yoghurt, mango chutney, salt och peppar.

    Foto: Stefan Wettainen

    Se alla recept nedan för en komplett påskbuffé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!