Krämig currysill
Krämig currysill passa bra på påskbordet. Curryn fräses i smör för att få fram den goda smaken. Använd en chutney som har mild smak.
Ingredienser
8
bufféportioner
-
1 förp
5-minuterssill
- (420 g)
-
0,5
gul lök
-
1 msk
smör
-
0,5 msk
curry
-
1 dl
majonnäs
-
1 dl
yoghurt
- turkisk
-
0,5 msk
mango chutney
-
1 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Häll av sillen, torka den med hushållspapper och skär den i sneda skivor.
-
Skala och finhacka löken. Fräs i smör i medelvarm panna tills löken blivit mjuk. Tillsätt curryn och låt fräsa med 1 minut. Låt kallna.
-
Rör ihop sill, lökfräs, majonnäs, yoghurt, mango chutney, salt och peppar.
Foto: Stefan Wettainen
Påskbuffé