Krämig currysill

Krämig currysill passa bra på påskbordet. Curryn fräses i smör för att få fram den goda smaken. Använd en chutney som har mild smak.

Petra Lindstrand
Krämig currysill

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk curry
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 msk mango chutney
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll av sillen, torka den med hushållspapper och skär den i sneda skivor.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i medelvarm panna tills löken blivit mjuk. Tillsätt curryn och låt fräsa med 1 minut. Låt kallna.

  3. Rör ihop sill, lökfräs, majonnäs, yoghurt, mango chutney, salt och peppar.

    Foto: Stefan Wettainen

    Påskbuffé

Vad tyckte du om receptet?