Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Krämig citronglass

Om glassen görs i förväg – ta fram den ca 10 minuter före servering så att den blir krämig.
Krämig citronglass
Krämig citronglass
Krämig citronglass
Krämig citronglass på nygräddade våfflor. Foto: Lina Eriksson

Krämig citronglass

  • 2 citroner
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 dl lemon curd
  • 1 l vaniljglass

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet från den ena citronen.  Skär bort allt skal från båda citronerna och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ut saften och mät till 2 msk.

  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull och låt koka ca 2 min. Lägg i citronklyftorna och låt koka ytterligare ca 2 min. Låt klyftorna kallna i lagen.

  3. Värm lemon curden med citronsaften. Låt kallna.

  4. Vispa glassen fluffig med elvisp. Rör i lemon curden. Servera glassen genast till nygräddade våfflor och toppa med citronklyftor och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?