Kräftströmming

En riktig klassiker till buffén! Kräftströmming passar bra på sillbordet - vilken årstid som helst!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömmingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk dillfrön - torkade
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk hummerfond
  • 0,5 dl vatten
  • svartpeppar - mald
  • dill - efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan.

  2. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt.

  3. Rulla ihop filéerna tight och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Strö över dillfröna.

  4. Vispa samman tomatpuré, fond och vattnet och häll det över strömmingen. Smaksätt med lite svartpeppar.

  5. Täck formen med aluminiumfolie och baka strömmingen i mitten av ugnen ca 25 min.

  6. Den är god att servera både varm och kall.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!