Kräftstjärtar i snapscrème

Njut av kräftstjärtar i snapscrème till Mårten gås. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt så att inte crèmen blir för tunn.
Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Inge Skovdal

Kräftstjärtar i snapscrème

  • 2 burkar kräftstjärtar - (320 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk snaps - gärna med dillsmak
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda alla ingredienser, spara 8 kräftstjärtar till garnering.

  3. Fördela röran i glas och garnera med de sparade kräftstjärtarna.

Att dricka till kräftstjärtar i snapscrème:

OP Anderson Aquavit (42) 139 kr (35 cl). 

Klassisk aquavit med stråk av brödkryddor och lätt ton från fatlagringen.

S:t Eriks Pilsner (1453) Sverige, 15:90 (33 cl). 

Ljust lageröl med friska humletoner, inslag av citrus och balanserad beska.

Jever Fun (1978) Tyskland, 9:80 (33 cl). (alkoholfritt)

Friskt öl med humlearomatiska toner och bra beska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!