Kräftsnittar med prästost

De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som drinktilltugg i väntan på den perfekta grillglöden. Snittarna går bra att göra ett par dagar i förväg och är sen enkla att skära upp vid servering.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 1 burk kräftstjärtar i lag - 400 g (170 g avrunnen vikt)
  • 1 rödlök - liten, finhackad
  • 3 msk dill - hackad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1,5 dl prästost - finriven lagrad
  • 50 g philadelphia
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gelatinblad
  • 0,5 krm cajennepeppar
  • salt

Till garnering

  • gräslök - hackad
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen 1 timme i kylen.

  2. Låt kräftorna rinna av noga i en sil, pressa ur vätskan. Grovhacka kräftorna.

  3. Blanda kräftor, lök, dill, gräslök, prästost, Philadelphiaost och halva mängden crème fraiche.

  4. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Värm resten av crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.

  5. Vänd ner gelatinblandningen i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.

  6. Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.

  7. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i 16 bitar. Garnera med gräslök, citronbitar och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök