Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax

Recept på kräftsallad med krämig dressing. Sommarsallad med färskpotatis, melon, kräftor och varmrökt lax.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 0,5 citron - rivet skal och saft av
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl dill - hackad
  • salt
  • peppar - nymald
  • 0,5 liten melon - ca 400 g
  • 100 g sugar snaps
  • 2 lökar - färska, gärna röda
  • 300 - 400 g varmrökt laxfilé
  • grönsallad
  • 200 g kräftstjärtar - färska eller tinade
  • citronklyftor - till servering

Dressing

  • 50 g babyspenat
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela den i halvor.

  2. Blanda citron, olivolja, dill, salt och peppar. Blanda den ljumma potatisen med dressingen och låt kallna.

  3. Skär melonköttet i mindre bitar. Ansa och strimla sockerärter och lök. Blanda med potatisen.

  4. Dela laxköttet i bitar.

  5. Lägg grönsallad på ett fat. Lägg på potatissallad, lax och kräftor. Servera med citronklyftor och dressing.

  6. Dressing: Grovhacka spenaten. Mixa spenat, dill, vitlök, senap och halva mängden yoghurt. Vänd ner resten av yoghurten och majonnäs för hand. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök