Kräftor med egen lag

Kräftor med egen lag är väl värt besväret! Särskilt om du köper frysta och vill bjuda på en nykokt känsla.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

1

  • 1 kg kräftor - frysta

Lag

  • 2 l vatten
  • 1 dl öl
  • 0,25 dl salt
  • 4 sockerbitar
  • 125 g dillkronor

Gör så här

  1. Blanda vatten, öl, salt och socker i en rejäl gryta och koka upp. Lägg i dillkronorna och sjud ca 10 min. Ta grytan från plattan och låt svalna. Ta upp dillkronorna.

  2. Lägg hela det frysta kräftblocket i lagen och lägg tillbaka dillkronorna. Ställ i kylen ca 1 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!