Kräftbulgur med sockerärter

Byt ut kräftstjärtar mot räkor om du föredrar det. Servera gärna med en matig grönsallad. Byt ut kräftstjärtar mot räkor om du föredrar det. Servera gärna med en matig grönsallad.
Kräftbulgur med sockerärter
Kräftbulgur med sockerärter Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 150 g sockerärter
  • 4 salladslökar - (80 g)
  • 1 citron
  • 3 msk majonnäs - (80 %)
  • 1 kruka dill
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag - alt räkor (á 360 g)
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Lägg sockerärterna i kokande vatten 30 sek. Spola av dem i iskallt vatten.

  3. Skölj och strimla löken. Pressa 3 msk citronsaft.

  4. Blanda bulgur, sockerärter, lök,  citronsaft och majonnäs i en skål.

  5. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm 
peppar. Hacka och tillsätt dillen. Häll av och tillsätt kräftstjärtarna. Servera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!