Krabbelurer

Otroligt god variant av pannkakor som gärna serveras med vispad grädde, lemon curd och färska bär.
Eva Nordlinder
Jonna Karvonen
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk smör - till stekning

Garnering

  • strösocker

Tillbehör

  • bär - eller sylt
  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en ganska tjock och klumpfri smet.

  2. Värm en stekpanna på låg värme och lägg i en klick smör. Klicka ner knappt ½ dl smet till varje plätt i stekpannan. Stek krabbelurerna 3–4 min. Vänd på dem och stek den andra sidan ca 1 minut. När du vänder på dem kommer de att jäsa upp en aning. Lägg krabbelurerna på ett fat med socker och strö även socker över dem.

  3. Servera krabbelurerna med bär eller sylt och vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!