Klassiska krabbelurer

Krabbelurer är en klassiker som är lätt att variera och sätta sin egen prägel på! Servera dem med lönnsirap som amerikanarna gör, eller med vispad grädde, glass och bananer, doppade i kanel mm.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Till stekning

  • smör

Garnering

  • strösocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en klumpfri smet.

  2. Värm en stekpanna på låg värme och klicka i lite smör. Klicka ner smeten, ca ½ dl åt gången, i stekpannan. Stek 3-4 min. Vänd och stek ca 1 minut på andra sidan till.

  3. Lägg krabbelurerna på ett serveringsfat och strö över socker.

  4. Recept Sara Areng Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!