Köttgryta med rödvin och apelsin

Den här grytan går bra att förbereda dagen innan antingen man är hemma och vill ha snabb middag nästa dag eller åker till fjällen. Lägg sista hand vid den då den ska ätas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötbog - eller högrev, benfri
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morötter
  • 1 apelsin
  • 2,5 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 tsk chili
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g ratatouillegrönsaker - frysta
  • 3 msk vetemjöl

Tillbehör

  • pasta - t ex tagliatelle

Gör så här

  1. Skär köttet i små grytbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten. Tvätta apelsinen väl och riv skalet av halva frukten på den fina sidan av rivjärnet. Pressa saften ur hela apelsinen.

  2. Koka upp saft, skal, vin, vatten, buljongtärningar, chilipeppar och kryddpeppar. Lägg i kött, lök och morot när det kokar. Låt sjuda ca 45 minuter.

  3. Nu går det bra att kyla grytan och spara den till nästa dag - eller fortsätt som nedan.

  4. Värm på grytan. Smaka av med farinsocker och salt. Tillsätt grönsakerna. Låt koka upp och red av grytan med vetemjölet utrört i lite vatten. Låt sjuda 3 minuter. Servera med kokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!