Köttgryta med chorizo och krämig polenta

Recept på köttgryta med chorizo, polenta och sallad på bönor, broccoli och paprika. Köttet ska inte brynas i förväg, vilket gör grytan lättlagad. Värm grytan medan du lagar polentan, den är klar på en kvart.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g nötkött - av högrev eller bog eller 600g rostbiff
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 400 g tomater - krossade (1 burk)
  • 2 lagerblad
  • 0,5 msk brun farin
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 3 chorizo

Tillbehör

  • 410 g svarta bönor - (1 burk)
  • 3 paprikor - i olika färger
  • 1 rödlök
  • 200 g broccoli

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm, och blanda dem med soja.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med ca 1 minut.

  3. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg ner köttbitarna. Sjud under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört.

  4. Skiva korven. Lägg den i grytan och låt koka upp.

  5. Servera med krämig polenta och svarta bönor, paprika- och rödlökssallad och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!