Köttfärstortillas med morots- och solrossallad

Den krispiga salladen med kokosflingor och solrosfrön är ett tillbehör som faller de flesta barn i smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 6 tortillabröd - gärna fullkorn
  • 1,5 ost - riven
  • 1 krm salt

Sallad

  • 4 morötter
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 apelsin - pressad saft

Gör så här

  1. Tryck ut köttfärsen ända ut till kanten på tre av tortillabröden. Strö över ost och salt. Tryck ihop med de resterande bröden.

  2. Skala och grovriv morötterna. Rosta kokos och solrosfrön i en torr het panna tills de har fått lite färg. Blanda med morötter i en skål. Pressa över saften från apelsinen.

  3. Grilla eller stek köttfärstortillan i grill- eller stekpanna ca 3 min per sida. Servera med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!