Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor – som räcker till många!

Recept på köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor för 30 personer. Soppan går utmärkt att förbereda dagen före. Spara persiljan och garnera vid servering.
Allt om Mat
Recept på köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor som räcker till 30 personer.
Recept på köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor som räcker till 30 personer. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 7 gula lökar
  • 1 vitlök
  • 2 kg potatis
  • 2 kg köttfärs
  • 5 msk olivolja
  • 3 msk spiskummin
  • 3 msk oregano
  • 2,5 msk chilipulver
  • 2,5 msk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 10 tärningar köttbuljong
  • 2500 g tomater - krossade
  • 5 l vatten
  • 6 röda paprikor
  • 2 dl bladpersilja - strimlad

Tillbehör

  • 1 l gräddfil

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar.

  2. Bryn köttfärsen i oljan i en gryta. Krydda med spiskummin, oregano, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2–3 min. Tillsätt smulade buljongtärningar. Häll över tomater och vatten. Rör om och låt koka upp.

  3. Rör i potatisen och låt soppan koka under lock ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikan smått. Rör ner paprika och persilja i soppan och koka ytterligare ca 5 min.

  4. Servera soppan med gräddfil och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!