Läsartips: Nyttig köttfärssås

Denna härligt mustiga köttfärssås kom till som ett experiment med vad som råkade finnas i vår läsares, Lena Hellströms, kylskåp. Och nyttig blev den också!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 2 lökar - stora gula
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 paprika - gul eller orange
  • 1 squash - (ca 250 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 burkar tomater - krossade (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vin - rött
  • 2 tsk franska örter - torkade
  • 3 tärningar köttbuljong

Garnering

  • oregano - färsk

Gör så här

  1. Skala lök, morötter och selleri. Kärna ur paprikan. Riv lök, morot, selleri, paprika och squash på matberedarens rivskiva.

  2. Bryn köttfärsen i en gryta. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med pressad vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda i krossade tomater, tomatpuré, vin, örter och buljongtärningar.

  3. Låt puttra under lock ca 30 min. Servera med pasta och garnera med oregano.

– Ett bra knep att få dottern att äta grönsaker när hon var liten var att riva dem. Köttfärssåsen kom till efter experimenterande med det mesta som låg i grönsakslådan, säger Lena.

Här är hennes goda och nyttiga köttfärsås:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!