Köttfärssås med zucchini och röda linser och bönpasta

Recept på köttfärssås med zucchini och röda linser och bönpasta. Minska på köttmängden och dryga ut såsen med linser och grönsaker. Vanlig pasta har vi här bytt ut mot bönpasta.
Anna Wendt
Köttfärssås med zucchini
och röda linser.
Köttfärssås med zucchini och röda linser. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 2 burkar tomater - krossade, (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 zucchini - stor
  • 1 förp röda linser - kokta (380 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g bönpasta

Tillbehör

  • parmesan
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en stor stekpanna. Smula ner köttfärsen och låt den brynas med. Häll på tomat-kross och vatten.

  2. Ansa och grovriv zucchinin. Blanda ner i såsen. Tillsätt linser, vinäger, buljongtärning och oregano. Låt sjuda under lock ca 15 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Servera såsen med pasta, parmesan och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!