Köttfärssås med fänkål

Recept på en krämig köttfärssås med fänkål. Jag låter gärna stora grönsaksbitar få koka med i köttfärssåsen. Det ger variation på såsen och även mer smak än när man tillagar grönsakerna för sig. Dessutom är det praktiskt. Vissa barn uppskattar också att grönsaksbitarna är stora nog att kunna undvikas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 400 g tomater - hela
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 dl crème fraiche (kokbar) - lätt
  • 0,5 knippa persilja - hackad

Till servering

  • spaghetti

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Skär fänkålen i stora bitar.

  2. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Salta och peppra. Lägg över i en gryta.

  3. Fräs lök och fänkål och lägg ner i grytan. Tillsätt vatten och tomater med sitt spad. Smula i buljongtärning.

  4. Låt såsen koka ca 10 minuter utan lock. Rör ner crème fraiche och persilja. Servera med kokt spaghetti.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!