Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Köttfärssås med ajvar relish

Köttfärssås med ajvar relish, mild eller stark.

Ajvar är en grönsaksröra gjord på i huvudsak paprika och aubergine som säljs i glasburkar med skruvlock i de flesta matvarubutiker.

Köttfärssås med ajvar relish
Köttfärssås med ajvar relish
Köttfärssås med ajvar relish
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 gul lök - stor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 dl vatten
  • 2 tärningar oxbuljong - mörk
  • 400 g tomater - passerade
  • 1,5 dl ajvar relish - mild eller stark
  • 1 morot - stor, riven
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • pasta
  • ost - riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den 2–3 min i olja under omrörning.

  2. Tillsätt färsen och rör tills den blandat sig med löken.

  3. Tillsätt vattnet, smulade buljongtärningar, tomater, ajvar relish, morot och salt. Rör om och låt såsen sjuda utan lock 30 min. Rör om då och då.

  4. Servera tillsammans med pasta och riven ost, gärna parmesan.

Vad tyckte du om receptet?