Köttfärssås med ajvar relish

Köttfärssås med ajvar relish, mild eller stark. Ajvar är en grönsaksröra gjord på i huvudsak paprika och aubergine som säljs i glasburkar med skruvlock i de flesta matvarubutiker.
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 gul lök - stor
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 dl vatten
  • 2 tärningar oxbuljong - mörk
  • 400 g tomater - passerade
  • 1,5 dl ajvar relish - mild eller stark
  • 1 morot - stor, riven
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • pasta
  • ost - riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den 2–3 min i olja under omrörning.

  2. Tillsätt färsen och rör tills den blandat sig med löken.

  3. Tillsätt vattnet, smulade buljongtärningar, tomater, ajvar relish, morot och salt. Rör om och låt såsen sjuda utan lock 30 min. Rör om då och då.

  4. Servera tillsammans med pasta och riven ost, gärna parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!