Köttfärssås, italiensk – den klassiska pastasåsen

Recept på italiensk köttfärssås som blir mustig och full av nyttigt järn när kycklinglever får steka med köttfärsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 200 g kycklinglever
  • 1 lök - gul
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tomater - (500 g) förpackning krossade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g pasta - t ex spagetti
  • 300 g sockerbönor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglevern i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt färs och lever och låt steka med ca 5 min. Häll på tomatkross och krydda med salt och peppar. Låt puttra ca 15 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten ca 3 min.

  4. Servera köttfärssåsen med pasta och sockerbönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!