Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter

Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter är bra att göra dubbel sats av. Rätten passar perfekt i matlåda.
Petra Lindstrand
Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 g morötter
  • 700 g potatis
  • 1 gul lök - + 1 liten
  • 1 kruka timjan
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 200 g svamp - blandad
  • 150 g färskost - naturell (15 %)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225°.  Skala och skär morötter, potatis och lök i bitar och klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Hacka halva krukan timjan. Blanda färsen med hälften av den hackade timjanen, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till en avlång limpa. Lägg limpan vid sidan av rotfrukterna och tillaga ­ytter­ligare ca 20 min.

  3. Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka 1 liten lök. Stek svamp och  lök i 1 msk olja i en stekpanna tills svampen fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner färskost och resten av den hackade timjanen.

  4. Skär köttfärslimpan i skivor och klicka på svampröran. Servera med de ugnsrostade rotfrukterna. Garnera med timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?