Köttfärslimpa med svamp och prästost

Recept på köttfärslimpa med svamp och prästost. Med inrullad fyllning blir limpan extra snygg att skära upp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 150 g svamp - blandad, t ex kantareller och champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk dijonsenap
  • 75 g lufttorkad skinka - skivad
  • 1 dl prästost - riven

Grönsaker

  • 250 g kålrot
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk smör
  • 300 g romanesco- eller broccolibuketter - frysta
  • 1 tsk salt

Timjansky

  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl rött vin
  • 3 msk kalvfond - konc
  • 1 msk sirap - ljus
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk timjan - finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen och stek den i smör tills den fått gyllenbrun färg. 

  2. Platta ut färsen till en rektangel, ca 25 x 30 cm, på ett bakplåtspapper. Krydda med salt. Bred senapen över hela plattan. Lägg på skinka, svamp och riven ost. Rulla ihop köttfärslimpan på längden som en rulltårta, tryck ihop den ordentligt i skarven. 

  3. Lägg över rullen, utan papper, i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. 

  4. Grönsaker: Skala och skär -kålroten i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek kålroten i smör tills den mjuknat och fått fin färg. Blanda ner paprika och romanesco och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt.

  5. Sky: Koka ihop vatten, vin, kalvfond och sirap tills ca 2 1/2 dl återstår. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Blanda i timjanen precis före servering.  

  6. Låt köttfärslimpan svalna innan den skärs i skivor och serveras med grönsaker och timjansky. 

  7. Av Anna Stegs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!