Köttfärslimpa med potatismos

Recept på klassisk köttfärslimpa med potatismos. Krydda gärna potatismoset med riven muskot, om du har det.
Allt om Mat
Köttfärslimpa med potatismos
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 3,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök
  • 100 g ost - lagrad
  • 1 dl persilja - hackad

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • lingonsylt
  • ärtskott - ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, salt och peppar. Platta ut den lösa färsen på ett bakplåtspapper.

  2. Skala och finhacka löken. Skiva osten. Strö lök och persilja på färsen och lägg på ostskivorna. Rulla ihop som en rulltårta.

  3. Ta bort bakplåtspapperet och lägg rullen i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av. Stöt potatisen med potatisstöt. Koka upp mjölk och smör och vispa ner blandningen i potatisen. Smaka av med salt.

  5. Servera köttfärslimpan med potatismos och lingonsylt. Garnera gärna med ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!