Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Köttfärsbiffar med grönkålssallad med picklat äpple och rödlök

Recept på köttfärsbiffar med grönkålssallad med picklat äpple och rödlök. Det picklade äpplet och rödlöken tillsammans med en krispig kålsallad är goda tillbehör till köttfärsbiffarna. Här serveras senapssås i stället för traditionell brunsås. Du kan självklart göra köttfärsbiffarna med vegetarisk färs.

Köttfärsbiffar med grönkålssallad med picklat äpple och rödlök
Köttfärsbiffar med grönkålssallad med picklat äpple och rödlök
Köttfärsbiffar med grönkålssallad med picklat äpple och rödlök
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 700 g potatis
  • 1 rödlök
  • 2 äpplen
  • 1 ägg
  • 2 msk timjan - hackad
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 1 påse kålmix - (325 g)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Rör ut 1/2 dl socker med 1 1/2 dl vitvinsvinäger och 1/2 tsk salt. Skala och finstrimla löken. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Blanda ner lök och äpple i lagen.

  3. Blanda färsen med ägg, timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 16 biffar och lägg dem på en vattenskölj skärbräda.  Stek biffarna i 1 msk olja i omgångar i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  4. Blanda gräddfilen med senap, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Servera köttfärsbiffarna med potatis, kålsallad, senapssås, picklad rödlök och äpple.

Vad tyckte du om receptet?