Köttfärsbiffar med chimichurri och rostad sötpotatis

Köttfärsbiffar med chimichurri och rostad sötpotatis är en snabblagad vardagsrätt. Chimmichurri är en sydamerikansk röra som passar bra till grillat kött.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 800 g sötpotatis
  • 1 knippa salladslök
  • 1 knippa bladpersilja - stor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, varmluft. Skrubba sötpotatisen noga i ljummet vatten. Skär den i klyftor. Blanda potatisen med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Ansa salladslöken. Skär av ca 3 cm av det gröna på toppen och spara till biffarna. Skär resten av löken i 3 cm långa bitar. Låt dem steka i ugnen med potatisen när ca 5 min återstår av tillagningstiden.

  3. Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda persilja, chili och vitlök med 1/2 dl olja, 2 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Finhacka den sparade salladslöken. Blanda färsen med lök, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 runda biffar. Pensla dem med 1 tsk olja. Grilla biffarna på utegrillen eller i grillpanna ca 4 min på varje sida.

  5. Servera biffarna med rostad sötpotatis och lök samt chimichurri.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!