Köttempanadas

Köttempanadas innehåller den klassiska köttfyllningen med russin och ägg.

Köttempanadas
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats empanadasdeg - se recept

Fyllning

  • 750 g högrevsfärs - grovmald
  • 2 gula lökar
  • 4 salladslökar
  • 2 dl oliver - gröna
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl russin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 potatisar
  • 3 ägg - hårdkokta

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladslöken. Hacka oliverna.

  2. Stek löken i olja tills den mjuknat och fått fin färg. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt oliver, och russin och krydda med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, socker, salt och peppar. Blanda i salladslöken och blanda väl. Låt kallna.

  3. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka den i osaltat vatten 7–10 min. Låt rinna av och kallna. Skala och hacka äggen. Blanda potatis och ägg.

  4. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg 1 msk ägg– och potatisblandning i mitten av de utkavlade degplattorna. Lägg på köttfärsfräs.

  5. Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.

  6. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Mariana Ling