Köttempanadas

Köttempanadas innehåller den klassiska köttfyllningen med russin och ägg.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats empanadasdeg - se recept

Fyllning

  • 750 g högrevsfärs - grovmald
  • 2 gula lökar
  • 4 salladslökar
  • 2 dl oliver - gröna
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl russin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 potatisar
  • 3 ägg - hårdkokta

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladslöken. Hacka oliverna.

  2. Stek löken i olja tills den mjuknat och fått fin färg. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt oliver, och russin och krydda med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, socker, salt och peppar. Blanda i salladslöken och blanda väl. Låt kallna.

  3. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka den i osaltat vatten 7–10 min. Låt rinna av och kallna. Skala och hacka äggen. Blanda potatis och ägg.

  4. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg 1 msk ägg– och potatisblandning i mitten av de utkavlade degplattorna. Lägg på köttfärsfräs.

  5. Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.

  6. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Recept: Mariana Ling

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!